2014-2015

Aizraujošs un izaugsmes pilns gads: tiek pabeigta OFD Holding Inc. iegāde Latīņamerikā; nolemts investēt produkcijas ražotnēs Ziemeļvalstīs, kā arī tiek iegādātas trīs industriālo tehnoloģiju kompānijas, tādējādi kļūstot par vadošo risinājumu nodrošinātāju gaisa attīstīšanai no kaitīgajiem izmešiem.

Izaugsme Latīņamerikā

Growing in Latin America

Tiek pabeigta OFD Holding Inc. un tā mēslojuma ražotnes Kartāgenā, Kolumbijā, kā arī reģionālā izplatīšanas tīkla astoņās Latīņamerikas valstīs, iegāde.

Tāpat tiek iegūti 60% akciju neatkarīgajā Brazīlijas mēslojuma kompānijā Galvani Indústria, Comércio e Serviços S/A, kas ļauj nodrošināt nepieciešamā fosfātu mēslojuma apjomu valsts Ziemeļaustrumos.

Visbeidzot, "Bunge" mēslojuma atzara integrācija apsteidz sākotnēji izvirzīto laika grafiku, sasniedzot 55 milj.USD apgrozījumu.

Stiprinot kapacitāti Eiropā

Building capacity in Europe

Tiek paziņots par investīciju veikšanu Čēpingas ražotnē Zviedrijā, Poršgrunas Norvēģijā un Ūsikaupunki Somijā - tādējādi palielinot TAN, NPK un kalcija nitrātu ražošanas kapacitāti Ziemeļu reģionā. 

Francijā tiek iegūta pilna kontrole pār Le Havre urīnvielas ražotni.

Izmešu samazināšanas biznesa paplašināšana

Expanding emission abatement business

Vairākuma akciju iegūšana Norvēģijas Green Tech Marine, kas tiek pārsaukta par Yara Marine Technologies, pievieno sēra oksīda (SOx) skalotņu tehnoloģiju kompānijas Yara izmešu samazināšanas risinājumu jūrniecības segmentā portfolio.

Savukārt slāpekļa oksīdu (NOx) portfolio daļa tika ievērojami stiprināta, veicot Vācijas H+H Umwelt- und Industrietechnik GmbH iegādi. 

Visbeidzot, no Austrijas STRABAG SE tika nopirkts dūmvadu gāzes tīrīšanas bizness, kas ļāva kompānijai Yara nostiprināt savu kā pasaules vadošā pilnpakalpojumu gaisa izmešu kontroles uzņēmuma statusu. 

Kompānijas Yara balva 2014

The Yara Prize 2014

Kompānijas Yara balva 2014.gadā tika pasniegta profesoram Tekalign Mamo Assefa. Profesors Mamo ilgstoši bija bijis galvenais atbildīgais par pārtikas drošuma, augsnes veselības un dabisko resursu aizsardzības programmu ievērošanu. Laureāta balvas ceremonija tika atzīmēta Adisabebā, Etiopijā.